16.3 C
Aigio
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση μελέτης αξιοποίησης του ημιτελούς κτιρίου Ακράτας

Δήμαρχος Αιγιαλείας «Το κτίριο θα μεταμορφωθεί σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων – Κριτήριό μας η κοινωνική ευαισθησία»

Ήταν ιδέα και γίνεται πράξη. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Βασίλης Χριστόπουλος και η Αντιδήμαρχος Διοικητικής Υποστήριξης και Οικονομικών Μαρία Σταυροπούλου, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση στο παλαιό κτίριο της «Αναγέννησης» Ακράτας, τη μελέτη με βάση την οποία θα μεταμορφωθεί το κτίριο που προοριζόταν για Διοικητήριο στην  Ακράτα σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το κτίριο θα απέχει από την αισθητική του ιδρύματος και του νοσοκομείου, καθώς η φιλοσοφία του σχεδιασμού έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τις ανάγκες τις τρίτης ηλικίας. Βασικές αρχές της μελέτης, η αισθητική, η λειτουργικότητα και η υγιεινή.

Εικοσιπέντε θάλαμοι διαβίωσης, εξεταστήρια, γραφεία γιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, τράπεζα, αναψυκτήριο, εσωτερική και εξωτερική πισίνα για αποκατάσταση και φυσιοθεραπεία αλλά και νέες θέσεις εργασίας, είναι μόνο μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν προκειμένου το Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων να δίνει στον επισκέπτη το αίσθημα της αξιοπρέπειας, της αισιοδοξίας και της ικανότητας.

«Ένας δήμαρχος δεν φροντίζει μόνο όσα τον αφορούν μέσα στα τέσσερα χρόνια της θητείας του αλλά πρέπει να σκέφτεται και πώς θα είναι ο τόπος ακόμα και 20 χρόνια μετά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, προσθέτοντας: 

«Η αξιοποίηση του Διοικητηρίου Ακράτας έχει σχέση με το ποια μέτρα πρόνοιας σκοπεύουμε να λάβουμε σαν Δημοτική Αρχή, για ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά ζητήματα του μέλλοντος τη μοναχικότητα των ατόμων της τρίτης ηλικίας και της αδυναμίας της φροντίδας τους από τρίτους. Έχω μια προσωπική σκέψη σχετικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη χώρα. Γεννιούνται τα μισά παιδιά κάθε χρόνο από όσα θα έπρεπε και τα μισά από αυτά όταν μεγαλώνουν φεύγουν στο εξωτερικό. Τι θα γίνει ύστερα από 20 χρόνια; Θα υπάρξουν ανάγκες που δεν έχουμε ακόμα αναλογιστεί για τις αδύναμες ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι. Έχουμε υποχρέωση να σκεφτούμε ότι σε 20 χρόνια θα είμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα όλοι».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα