16.9 C
Aigio
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: Πρόβλημα με τις αποζημιώσεις στην Αχαϊα

Και ενώ στην Ηλεία τέτοια προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και το έργο προχωρά ταχύτερα, στο «κομμάτι» της Αχαϊας, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ετσι μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους που βρίσκονται στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Πύργου – Πατρών.

Στα δικαστήρια της Πάτρας βρίσκονται ήδη 17 υποθέσεις που αφορούν τις απαλλοτριώσεις στο κομμάτι Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Τρίτη εκδικάστηκαν οι 10 από αυτές, που αφορούν συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις από τη μελέτη εφαρμογής του έργου, για τις οποίες προέκυψε η ανάγκη για συμπληρωματική απαλλοτρίωση.

Να σημειωθεί ότι μια από αυτές τις υποθέσεις αφορά και τους Ρομά από τον οικισμό των Βραχνεϊκων, οι οποίοι μέχρι πρότινος διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι καθυστερούσε η αποζημίωσή τους.

Οι υπόλοιπες 7 υποθέσεις αναβλήθηκαν, ωστόσο για αυτές έχει κριθεί η αποζημίωση και απομένουν οι λεπτομέρειες για την καταβολή της. Πάντως το έργο σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών βρίσκεται σε καλο δρόμο με το 25% των εργασιών να έχει ολοκληρωθεί.

Είναι φανερή η αλλαγή που έχει συμβεί στο κομμάτι μέχρι την Κ. Αχαϊα. Μάλιστα η διαπλάτυνση στο αριστερό κομμάτι συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Όπως έχει δεσμευτεί η Ολυμπία Οδός, το έργο θα παραδοθεί το 2025. Και θα έχει δύο σταθμούς διοδίων, ο ένας πριν την Κ. Αχαϊα.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα