17.4 C
Aigio
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Δραστηριότητες με ασφάλεια στη λιμενική ζώνη Αιγιαλείας

Εγκρίθηκαν, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς παρατήρηση μάλιστα, από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι αναθεωρημένες μελέτες ασφάλειας του λιμένα Αιγίου. Η αξιολόγηση έγινε στα πλαίσια της γενικής αναθεώρηση αξιολόγησης και σχεδίου εγκαταστάσεων λιμένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ισχύοντα Ευρωπαϊκού Κανονισμού και της Εθνικής νομοθεσίας.    

Η εκπόνηση του νέου σχεδιασμού διενεργήθηκε με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και μελετητή τον Υπεύθυνο Ασφάλειας των εγκαταστάσεων Απόστολο Ζεντέφη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και δημοτική σύμβουλο Μαρία Ιατροπούλου, επρόκειτο για μια σύνθετη διαδικασία η οποία αξιολογήθηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο και μεθοδικότητα. Πιθανή αμέλεια θα μπορούσε να υποβαθμίσει τη λιμενική ζώνη σε επίπεδο ασφάλειας.

Η πιστοποίηση ασφάλειας στη λιμενική ζώνη είναι κομβικό στοιχείο του προγράμματος δράσης για την αναβάθμιση του λιμανιού και της λιμενικής ζώνης, σύμφωνα με την κ. Ιατροπούλου.   

Υπενθυμίζεται ότι, στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων του Λιμενικού Ταμείου, έχει προχωρήσει η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και αστικού εξοπλισμού στο χώρο της λιμενικής ζώνης ύψους 90.000 ευρώ.

«Κινούμαστε με ασφάλεια στο χώρο» επισημαίνει η κ. Ιατροπούλου με πρωτοβουλία της οποίας άνοιξε φέτος η χερσαία λιμενική ζώνη σε πολίτες και φορείς ενώ ήδη διεξήχθησαν πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, από drive in cinema, έως συναυλίες ενώ κατέστη δυνατή η παραχώρηση χώρου σε σωματεία για εκδηλώσεις όπως οι συναντήσεις μοτοσικλετιστών και ομάδων κά.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα