17.5 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο άνδρας που έσπευσε να σώσει την γυναίκα που παρ’ ολίγο να πνιγεί στο Ρίο

του Αχιλλέα Ροδίτη

 «Ηρωισμός; Ποιος ηρωισμός; Τι λες βρε φίλε; Πήγα χωρίς σκέψη όπως θα ‘κανε ο οποιοσδήποτε…».

Αυτή είναι η φράση του Παναγιώτη Καλογερόπουλου. Του νεαρού εργαζόμενου σε μεταφορική, ο οποίος βούτηξε στα ορμητικά νερά για να σώσει την γυναίκα οδηγό που κινδύνευε αλλά και τον σκύλο της που είχε στο αμάξι της το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά κατά τη διάρκεια της πλημμύρας το πρωί της Τετάρτης.

Η «Πολιτεία» εντόπισε τον κ. Παναγιώτη Καλογερόπουλο ο οποίος περιέγραψε τρομαχτικές στιγμές από την αρχή του συμβάντος μέχρι το τέλος που χάρη στην αυτοθυσία του είχε αίσιο τέλος για την γυναίκα οδηγό.

  • Ο ίδιος περιγράφει:
1 panagiotis kalogeropoylos 2 1

«Εγώ ακολουθούσα τη συγκεκριμένη κυρία με το δικό μου αυτοκίνητο κινούμενοι προς το Ρίο. Φαινόταν μπροστά ότι είχε πολύ νερό κι ήταν δύσκολο να περάσεις. Όμως είδα το ΙΧ της να συνεχίζει να προχωρά και μπροστά στα μάτια μου συμβαίνει το εξής αναπάντεχο και απίστευτο:

Το νερό δημιουργούσε κύματα που έσπρωχναν το αυτοκίνητο της γυναίκας μπροστά. Στην κυριολεξία, τα κύματα το… πετούσαν πιο μπροστά! Το χτύπησαν ένα – δυο κύματα στην αρχή και στο τέλος ένα τελευταίο που το… μετέφερε σε κλάσματα δευτερολέπτου πενήντα μέτρα πιο πέρα στριφογυρίζοντας το γύρω απ’ τον εαυτό του, δυο φορές»!

  • Δεν φοβήθηκες να τρέξεις να βοηθήσεις;

Δεν σκέφτηκα τίποτα εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα από μακριά νόμιζα ότι μες το αυτοκίνητο υπήρχε και καρεκλάκι παιδιού. Έτρεξα αμέσως.

  • Και, κυριολεκτικά, κολύμπησες;

Το νερό έφθανε μέχρι το στήθος μου. Άρχισα να κολυμπάω αναγκαστικά, για να φθάσω.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

Φθάνοντας μπροστά στο όχημα ο Παναγιώτης αντίκρισε την πανικοβλημένη γυναίκα και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε παιδί στο αυτοκίνητο, παρά μόνο ένα σκυλάκι. Το νερό είχε καλύψει τα καθίσματα του οχήματος. Η πόρτα ήταν κλειστή και ήταν δύσκολο να ανοίξει. Ο ίδιος λέει:

«Ευτυχώς ήταν λίγο ανοιχτό το παράθυρο. Έτσι μπόρεσα να βάλω το χέρι μου και να τραβήξω την πόρτα με όλη μου την δύναμη. Άκουσα ένα ‘κρακ’ και η πόρτα άνοιξε, έσπασε στην κυριολεξία. Έβγαλα την γυναίκα έξω και πήρε αγκαλιά και το σκυλί της, τραβώντας τους σιγά σιγά μέσα από τα νερά στο ασφαλές σημείο».

Η οδηγός του ΙΧ πήγαινε στο κομμωτήριο της, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Κινδύνεψε πραγματικά!  Ίσως και να ‘χε καταλήξει, εντελώς αλλιώς, η υπόθεση της αν ο θαρραλέος νεαρός δεν αποτολμούσε να πέσει στο νερό και να την βοηθήσει (παρότι ο ίδιος δεν παραδέχεται ότι ήταν πράξη ηρωισμού).

 ΤΟ «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

Δέχτηκε πάντως τις ευχαριστίες της ίδιας ενώ αργότερα εισέπραξε το ίδιο, με άκρως συγκινητικό τρόπο, από τον σύζυγο της ο οποίος έσπευσε στο σημείο. «Ευχαριστώ πολύ αγόρι μου. Τι έκανες; Πραγματικά μπράβο σου!», του είπε ο σύζυγος της γυναίκας μη πιστεύοντας στην παράτολμη αλλά σωτήρια πράξη του.

«Τους ευχαρίστησα τους ανθρώπους για αυτή τη συγκίνηση που μου έδωσαν αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι αξιοσήμαντο. Έκανα ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε», εξακολουθεί να τονίζει ο ίδιος στην «Πολιτεία».

Ο ίδιος έχει περάσει πολλά… Όμως δεν θέλησε να μιλήσει για αυτά ούτε να αρέσκεται σε δακρύβρεχτες ιστορίες. Είναι απλά ένας νέος της διπλανής πόρτας, εργατικός, ευγενής και πρόθυμος να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπο του. Αρκέστηκε στη φράση…: «μέσα από αυτά γινόμαστε όλοι ‘ένα’ μεταξύ μας και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή.  Χάρηκα που μια οικογένεια έμεινε ενωμένη.» Και χαριτολογώντας κατέληξε: «το πολύ πολύ, έχω κάπου να πάω για κούρεμα…».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα