20.1 C
Aigio
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΠΑΤΡΑ: Μειωμένη η κίνηση στα ιχθυοπωλεία

Υπάρχει ένας μύθος σχετικά το ψάρι που έχει καλλιεργηθεί στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Τα ψάρια λέει είναι ακριβά και ο προϋπολογισμός της οικογένειας δεν το αντέχει να το έχει έστω και μια με δύο φορές την εβδομάδα στα τραπέζι του, παρά την μεγάλη θρεπτική τους αξία.

Όμως παρά την γενικότερη ακρίβεια που υπάρχει ο μέσος όρος τιμής των ψαριών είναι αρκετά χαμηλός. Μια βόλτα στους πάγκους των λαϊκών αγορών της Πάτρας, στα σημεία που πωλούνται ψάρια, θα πείσει και τους πιο άπιστους.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρουλόπουλο «η κάθε οικογένεια μπορεί να βρει το ψάρι που ζητάει ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτει. Ωστόσο, ο μέσος όρος των τιμών θα έλεγα ότι είναι χαμηλός. Ειδικότερα στις λαϊκές αγορές, οι τιμές στα ψάρια θα μπορούσα να πω ότι είναι πιο χαμηλές και από τις προηγούμενες χρονιές».

Πάντως η μείωση της δουλειάς είναι γεγονός, που όμως δεν συνδέεται με τις τιμές των ψαριών. «Η δουλειά είναι από χρόνο σε χρόνο λιγοστεύει και αυτό έχει να κάνει με τα ολοένα και λιγότερα χρήματα περισσεύουν στα νοικοκυριά. Ο κόσμος ζητάει το ψάρι στην διατροφή του, όμως, ψάχνει από την μία για φθηνό και από άλλη για φρέσκο, θέλοντας να συνδυάσει και τα δύο».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα