14 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Αιγιάλεια: Χρήση drone στην καταγραφή περιοχών όπου υφίσταται απειλή νέων κατολισθήσεων

Με τη χρήση drones και νέες επιθεωρήσεις από εδάφους, από  κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου, συνεχίζεται η καταγραφή εδαφών που αποτελούν απειλή για νέες κατολισθήσεις στην περιοχή Ελαιώνα, Ζαχλωρίτικα, Μαμουσιά. Τη σχετική ενημέρωση έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, αρμόδιος γα την Δ.Ε. Διακοπτού Βασίλης Χριστόπουλος, απαντώντας σε ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος και της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Κουβαρά και Δημήτρη Μπούνια. 

Στη διάρκεια της παρέμβασής του ο Γιώργος Κουβαράς αναφέρθηκε στις κατολισθήσεις σε Ελαιώνα και παλαιά εθνική στα Ζαχλωρίτικα επισημαίνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος από αποκόλληση βράχων και μεγάλων χωμάτινων όγκων αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους που χρησιμοποιούν αυτή την περίοδο, της συλλογής του ελαιοκάρπου, οι αγρότες.   

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο η ευθύνη της αποκατάστασης στο εθνικό οδικό δίκτυο και το φαράγγι του Βουραϊκού είναι του ΟΣΕ και της Περιφέρειας, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών για τον προσδιορισμό της έκτασης του προβλήματος και των αναγκών για μόνιμα αντιπλημμυρικά έργα. «Έχει γίνει και η χρήση drones στην περιοχή για να αποτυπωθεί η εικόνα των κατολισθήσεων» όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο οποίος έχει δώσει το παρών του στις επιτόπιες επιθεωρήσεις επιστημών και μηχανικών. Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο υπάρχει πραγματικός κίνδυνος νέων κατολισθήσεων από φερτά υλικά και για πτώση βράχου. «Σημαντικό είναι να αναλάβει πρωτοβουλία και το ΟΣΕ με το Υπουργείο Υποδομών για έργα μεγάλης κλίμακας» αναφέρει ο κ. Χριστόπουλος.

Παράλληλα επισήμανε ότι συνεχίζονται οι καθαρισμοί αγροτικών δρόμων σε όλη την Αιγιάλεια, με ένταση της προσπάθειας των συνεργείων από τις αρχές της εβδομάδας.    

Απαντώντας στην ερώτηση του Μπούνια για τις κατολισθήσεις σε περιοχές ευθύνης του δήμου μέσα στο Αίγιο, ο κ. Χριστόπουλος επεσήμανε ότι η δράση των συνεργείων είναι σε εξέλιξη με βάση πρόγραμμα συντεταγμένο καθώς αποσπασματικές ενέργειες, σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή ανοίγει νέα μέτωπα, δεν μπορεί να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.         

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα