17.5 C
Aigio
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

ΜΗΔΕΝ θανατηφόρα στην Πατρών – Πύργου μετά τις παρεμβάσεις

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν στον υφιστάμενο οδικό άξονα Πάτρα–Πύργος, ύψους 16 εκατ. ευρώ οδήγησαν στο ευτυχές γεγονός να μην έχουμε ούτε ένα θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Προφανώς καταλυτικό ρόλο σε αυτό το ευτυχές αποτέλεσμα, είχε η τοποθέτηση των κορυνών, οι οποίες αν και προκαλούν περιορισμούς στην κίνηση των οχημάτων, ακόμα και διαμαρτυρίες από χρήστες του δρόμου στην τοπική κοινωνία, εντούτοις έχουν αποτρέψει πλήθος τροχαίων ατυχημάτων με ανυπολόγιστο αριθμό τραυματιών και κυρίως, νεκρών.

Στον άξονα της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, μια από τις διαβόητες καρμανιόλες της χώρας, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα, καθώς τα χαρακτηριστικά του δρόμου, αλλά και αυξημένες ταχύτητες προκαλούσαν στο παρελθόν σχεδόν σε καθημερινή βάση πάρα πολλά ατυχήματα και πολλές φορές θανατηφόρα τροχαία.

Είναι ενδεικτικό να σημειωθεί πως, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Πολιτείας είχαν γίνει 53 θανατηφόρα δυστυχήματα την περίοδο 2016-2020 μόνο σε αυτό τον δρόμο. Φέτος δεν έχει γίνει κανένα. Συνεπώς, το έργο έχει παίξει εξαιρετικό ρόλο για την οδική ασφάλεια του υφιστάμενου δρόμου Πάτρα–Πύργος.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα