Ημερίδα για τις «Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη των Τροφίμων & τη Διατροφή του Ανθρώπου» , την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο ΕΑΠ
«Σύγχρονες Τάσεις στην Επιστήμη των Τροφίμων & τη Διατροφή του Ανθρώπου» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food for Life».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 κατά τις ώρες 9.00 πμ- 4.30μμ στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) στην Πάτρα. Πρόκειται να παρουσιαστούν οι σύγχρονες τάσεις στην επιστήμη των τροφίμων, οι στρατηγικοί άξονες, οι προοπτικές, οι δράσεις και οι συνέργειες που αναπτύσσονται, γύρω από την έρευνα και την καινοτομία, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με γνώμονα την εξέλιξη του τομέα της Αγροδιατροφής.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία γύρω απότην Αγροδιατροφή από καταξιωμένους ομιλητές και διακεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ θα παρουσιαστούν επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών επιχειρήσεων με ερευνητικούς φορείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια στοχεύει μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες στην στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα όπως η ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στη Δυτική Ελλάδα που θα περιλαμβάνει τρία ινστιτούτα, ένα εξ αυτών το ινστιτούτο της τεχνολογίας τροφίμων και της αγροδιατροφής.
Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ Καθηγητής, Ι. Καλαβρουζιώτης ενώ θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μ. Σενετάκης, ο Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας, Α. Κυριαζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας, Φ. Ζαΐμης.
Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης
https://drive.google.com/file/d/1JYmxzWWNRMUMPMTwV56z4FHKcbThg0Va/view
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται και διαδικτυακά από τον σύνδεσμο https://youtube.com/live/MzuX2dU3ioE?feature=share