20.8 C
Aigio
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
spot_img

Ξενάγηση στην μαγική Ονειροχώρα του Αιγίου!

Μια σειρά από παραμύθια των Χριστουγέννων, οι κεντρικές θεματικές ενότητες όπως αυτές εκτυλίχθηκαν στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων από το 2012 έως σήμερα, αναβιώνουν φέτος στο «Πάρκο των Χριστουγέννων», έναν από τους πιο αγαπημένους θεσμούς της Αιγιάλειας. Το Πάρκο το οποίο με τίτλο του φέτος την «Ονειροχώρα», θα ανοίξει τις πύλες του την προσεχή Τετάρτη στις 13 Δεκεμβρίου – θα διαρκέσει έως και τις 6 Ιανουαρίου– και υπόσχεται μια μοναδική γιορτινή εμπειρία!

«Θέλουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι να ζήσουν χαρούμενες γιορτές, καλούμε κόσμο μέσα και από σχετικές προσκλήσεις που έχουμε απευθύνει σε πολλές περιοχές της χώρας, σε πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και τη Βόρειο Ελλάδα καθώς, ειδικά για φέτος, ευελπιστούμε σε πολύ περισσότερους επισκέπτες τους οποίους θα αναμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί, ντόπιοι και φιλοξενούμενοι, όμορφες γιορτινές εμπειρίες και όμορφες στιγμές.

Υπενθυμίζουμε τον επετειακό χαρακτήρα του Πάρκου φέτος, την αναβίωση των παραμυθιών που, σημερινοί έφηβοι αλλά και ενήλικοι, είχαν βιώσει όταν ξεκινούσε τη λειτουργία της η Χριστουγεννιάτική μας ‘Ονειροχώρα’ το ’12, το παιδί 12 ετών τότε που είναι σήμερα σχεδόν ενήλικας γι αυτό και καλούμε όλους να ξαναζήσουμε, μαζί, χαρούμενες στιγμές και βιώματα από το παρελθόν όπως γράφτηκαν στην ιστορία και τη μνήμη σε αυτή την όμορφη γωνιά της πόλης μας» σύμφωνα με τη Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ.     

…με το φακό του Aigiovoice…

Μαζί με όλα τα αγαπημένα παραμύθια των Χριστουγέννων που εκτυλίχθηκαν στον κήπο των Υψηλών Αλωνίων κατά την τελευταία 12ετία, πρωταγωνιστικό ρόλο στον κήπο των Ψηλών Αλωνίων θα έχουν τα ξωτικά που θα… καλωσορίζουν και θα ξεναγούν στα δρώμενα των παραμυθιών. Επίσης ακολουθούν:

-Ένα πανέμορφο Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, που θα υποδέχεται τα παιδιά για ευχές και γράμματα προς τον αγαπημένο τους Άγιο.

-Το πιο υπέροχο… Λιχουδόσπιτο όπου θα σερβίρονται μετά την παρασκευή τους στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ευωδιαστά κεράσματα και λιχουδιές για τα παιδιά

-Μια ακόμη κατασκευή θα είναι το μαγικό Νεραϊδόσπιτο για μαγικές μεταμορφώσεις, face painting και μπαλονοκατασκευές!

-Στο Πάρκο θα υπάρχει και το Σπίτι των Ευχών αλλά και το Σπίτι της Αγάπης για προσφορές πολιτών καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Πάρκου, έως και τις 6-1-2024.

Όμορφες Κατασκευές

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η διακόσμηση του Πάρκου που περιλαμβάνει και πολλά παιχνίδια και κατασκευές τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν τα παιδιά σε 12ωρή βάση! Στο χώρο θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό που θα ξεναγεί στη χρήση των κατασκευών και βέβαια φύλακες για την ασφάλεια των παιδιών.   

«Στο φετινό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Αιγίου δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα παιδιά με πολλά παιχνίδια που αποτελούν κατασκευές με ένα παράλληλο πρόγραμμα δράσεων δημιουργικής απασχόλησης αλλά και ένα έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και γη αλληλεγγύη και η συμπόνια. Εκτός από το χώρο του Πάρκου, τον κήπο της πλατείας, επεκτείνουμε τη δράση μέσα στο Αίγιο ενώνοντας όλο το κέντρο της πόλης σε μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με κέντρο το παιδί» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ.

Το πρόγραμμα – Συντελεστές

Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα δράσης του Πάρκου ενώ κατά την έναρξη, την προσεχή Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εκτός από τη φαντασμαγορία με τα πυροτεχνήματα, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις με συναυλία και από τους μοναδικούς Alcatrash, το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα με μελωδίες και σε εορταστικούς – Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς!

Σύλλογοι, εθελοντές και εκπαιδευτικοί

Με το μεράκι και τη φαντασία στα καλύτερά τους, το προσωπικό της ΔΗΚΕΠΑ να στέκεται επί 24ωρο για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση του πλούσιου φετινού προγράμματος αλλά και δεκάδες εθελοντές συλλόγων και φορέων της περιοχής, μαζί με επαγγελματίες της πόλης, τεχνίτες και διακοσμητές, το Πάρκο είναι μια… βιομηχανία διασκέδασης που μέσα στην επόμενη εβδομάδα παίρνει ζωή και ετοιμάζεται να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα σημείο αναφοράς για όλη την περιφέρεια και όχι μόνο.

Εκτός από τη ΔΗΚΕΠΑ, στο στήσιμο της Ονειροχώρας συμβάλλουν και οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Πρόνοια, το τμήμα Παιδείας του δήμου, η Καθαριότητα κά.  

«Εκτός από το έμπειρο προσωπικό η ΔΗΚΕΠΑ καλεί κάθε χρόνο και επαγγελματίες της πόλης ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο της προσδοκίας όλων, είναι προφανές ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα με μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα για την πόλη καθώς τονώνει την επισκεψιμότητα σε μια περίοδο χειμερινή με πολλούς ανταγωνιστικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, αυτό που πάντα αποτελεί το δικό μας επίκεντρο είναι να συναντήσουμε πολλά παιδικά χαμόγελα και βλέμματα, να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο που υπάρχει για όλους μέσα στις γιορτές, συμβάλλοντας και στην αύξηση της επισκεψιμότητας» καταλήγει η κα. Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη.          

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα