Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα στα οποία ο κ. Καλογερόπουλος εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που ξεκίνησε το αποχετευτικό δίκτυο στην Αιγιάλεια, έχουμε χρέος να κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και να πούμε ορισμένες αλήθειες:
Ενώ το Αίγιο είχε τον Βιολογικό, υπήρχε έντονο πρόβλημα λυμάτων στους όμορους Δήμους, με εντονότερο το πρόβλημα της Ακράτας. Τότε, ο Δήμος Αιγίου, με Δήμαρχο τον κ. Περπή, βλέποντας την Αιγιάλεια ως μια ενιαία περιοχή, κίνησε τις διαδικασίες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επί Περιφερειάρχη κ. Καββαθά, η οποία χρηματοδότησε τις πρώτες μελέτες για την ενοποίηση του αποχετευτικού δικτύου σε όλη την Αιγιάλεια.
Δηλαδή, πρόκειται για ένα έργο που εμπνεύστηκε ο κ. Περπής και σχεδιάστηκε και ξεκίνησε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον τότε Περιφερειάρχη κ. Καββαθά, και με την σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων των όμορων Δήμων.
Επειδή καμία άλλη περιοχή δεν είχε Bιολογικό, πλην του Αιγίου, αλλά ούτε και την δυνατότητα κατασκευής, λόγω τεχνικής και οικονομικής αδυναμίας, την λύση έδωσε το Αίγιο, δεχόμενο τα λύματα των όμορων Δήμων. Συμπεριλαμβανομένης και της Συμπολιτείας όπου Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποχέτευσης ήταν ο κ. Καλογερόπουλος ο οποίος, απλώς συμφώνησε, όπως και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, τα λύματα της περιοχής του (Συμπολιτείας) να έρχονται στο Αίγιο.
Η αναβάθμιση και επέκταση του συλλεκτήριου αγωγού ξεκίνησε επί Δημαρχίας κ. Καραφωτιά και δημοπρατήθηκε το 2011 επί Δημάρχου κ. Θεοδωρακόπουλου. Η ένταξη των εσωτερικών δικτύων έγινε επί Δημαρχίας κ. Καλογερόπουλου αλλά είχαν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, επί Δημαρχίας κ. Παναγόπουλου.
Άρα, αυτό που συνέβη επί Δημαρχίας κ. Καλογερόπουλου, ήταν: η φυσιολογική κατάληξη μιας ήδη δρομολογημένης και έτοιμης διαδικασίας, ενός έργου δηλαδή που είχε ωριμάσει και ήταν σε φάση υλοποιήσιμη.
Όπως και η αποχέτευση των παραλιακών τμημάτων Τεμένης-Διγελιωτίκων-Βαλιμιτίκων, ήταν επίσης έτοιμη και ώριμη από χρόνια. Αλλά πρώτη φορά η Κυβέρνηση χρηματοδότησε κατασκευή έργου αποχέτευσης για κάτω από 2.000 κατοίκους. Απόδειξη ότι ήταν έτοιμο από χρόνια κι όχι επί Δημαρχίας κ. Καλογερόπουλου, είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια της θητείας του δεν εντάχτηκαν τα υπόλοιπα παραλιακή τμήματα, αλλά μόνον το τμήμα που προαναφέρουμε (Τέμενη-Διγελιώτικα-Βαλιμίτικα) που ήταν ήδη έτοιμο.
Άρα, ούτε σε αυτό το σκέλος υπήρξε συνεισφορά του κ. Καλογερόπουλου. Ο κ. Καλογερόπουλος απλώς τα βρήκε, έτοιμα και ώριμα!
Με αφορμή τα παραπάνω, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας, Χρήστος Γούτος, δήλωσε:
«Το αποχετευτικό δίκτυο είναι ένα έργο για το οποίο αγωνίστηκαν και στο οποίο συνεισέφεραν διαδοχικά πολλές προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και πρώην Δήμαρχοι. Είναι τουλάχιστον άκομψο και προκλητικό να επιχειρείται ο εκμηδενισμός όσων προσέφεραν συμβάλλοντας με τις δυνάμεις τους, στην δρομολόγηση μιας ζωτικής υποδομής που προϋπέθετε χρόνια ωρίμανσης και δαιδαλωδών διαδικασιών.
Αν ο κ. Καλογερόπουλος υιοθετεί τα δημοσιεύματα ή αν τα διαρρέει, ακόμα χειρότερα, τότε πρόκειται για μια θρασύτατη προσπάθεια καπήλευσης αποτελεσμάτων και σκληρών προσπαθειών από προκατόχους του, μέσω της αλλοίωσης της αληθινής εξέλιξης των πραγμάτων. Ενέργεια, που μόνο ως πράξη υποκινούμενη από την επερχόμενη ήττα του, μπορεί να ερμηνευτεί. Σκοπεύοντας να «υιοθετήσει» για τον εαυτό του, υπηρεσίες και έργα άλλων!
Ελπίζω ειλικρινά να μην συμβαίνει, γιατί τότε θα έχουν ξεπεραστεί τα όρια.
Εμείς λέμε και θα λέμε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ. Κάνοντας πράξη την ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας για έναν Δήμο Διαφάνειας, Αξιοπρέπειας και Ήθους. Για μια Αιγιάλεια που δεν θα μείνει στο χθες, αλλά θα κάνει άλμα στο Αύριο».