'
16.3 C
Aigio
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: Κόσμος ξεχασμένος, άνθρωποι αδηφάγοι

Δηλώσεις για ζημιές στη Δυτ. Αχαϊα: Η περιοχή έγινε νάυλον
Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό – Πρώτη ευθύνη είναι στους Ο.Τ.Α.
Για τον covid: Το Ε.Σ.Υ. έγινε σύστημα μιας νόσου
Το πρόστιμο είναι ανεδαφικό, πρέπει να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Στο AIGIO VOICE μίλησε ο πολιτευτής Αχαιας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την συγκεκριμένη περιοχή καθώς και τα παραλιακά της Πάτρας. Έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ (έχασε την έδρα στην Αχαΐα από τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα) ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το ζήτημα της αντιμετώπισης του φαινομένου “πολυπαραγοντικό”. Από τη μία πλευρά υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα ανομβρίας. Την ίδια στιγμή τόσο οι ιδιώτες όσο οι φορείς ολιγώρησαν. Από την άλλη πλευρά τίθεται το εξίσου μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που όσο περνούν τα χρόνια θα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι πρώτη ευθύνη ανήκει στους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών. Η Περιφέρεια έπρεπε να ανοίξει τους χειμάρρους και να καθαρίσει τις διόδους παρά την εθνική οδό ενώ ο Δήμος με τα πενιχρά του έσοδα και τις τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό είναι ανεπαρκέστατος. “Ο κόσμος ξεχάστηκε, αλλά υπάρχει και η αδηφαγία των ανθρώπων. Η περιοχή της Δυτικής Αχαϊας καλλιεργεί φράουλες με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση και στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα είναι να γεμίσει από θερμοκήπια φράουλας χωρίς θεσμικό πλαίσιο και να έχει μεταβληθεί σε νάιλον περιοχή. Η κατάσταση τείνει να γίνει ανυπόφορη εάν δεν διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο”.
Παράλληλα με τα παραπάνω ζητήματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογραμμίζει τον σοβαρό κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής που συνετέλεσε σ’ αυτές τις καταστροφές τόσο στη Δυτική Αχαϊα όσο και στην Πάτρα. Τα προβλήματα στα παραλιακά της Πάτρας ήταν διαφορετικής φύσεως, τόνισε και εξήγησε ότι η διάβρωση αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. “Τα μέτρα αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Η διάβρωση αποτελεί καίριο ζήτημα”.
Ο πολιτευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανδημία και στα μέτρα αντιμετώπισης από την πολιτεία. Γιατρός – καρδιολόγος άλλωστε στο επάγγελμα, γνωρίζει άριστα το υγειονομικό σύστημα στην χώρα: Το Ε.Σ.Υ. μεταβλήθηκε σε σύστημα μιας νόσου. Ξεχάστηκαν άλλες παθήσεις σα να μην υπάρχει έμφραγμα και στεφανιαία νόσος. Απαιτείται αναδιάρθρωση του Ε.Σ.Υ. και θεσμοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Όσο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αρκεί να τονιστεί ότι υπάρχουν 7.000 υγειονομικοί που βρίσκονται εκτός Ε.Σ.Υ. επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν. Το πρόστιμο είναι ανεδαφικό, πρέπει να πείσεις και όχι να επιβληθείς. Να γίνει εκστρατεία για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι και όχι να τους κυνηγάνε. Άλλωστε όλοι μεταδίδουμε τη νόσο. Επίσης, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία. Είναι ανοησία αυτό που λέγεται και αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και της δεισιδαιμονίας”.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα