19 C
Aigio
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Απόηχος της 3ης Ημέρας Καριέρας Τμήματος ΗΜΜΥ ΠΑ.ΠΕΛ. | Όταν το Πανεπιστήμιο συστήνει φοιτητές με εταιρείες…

Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένο αριθμό συμμετεχουσών εταιρειών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 12 Απριλίου, η 3η Ημέρα Καριέρας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης στο Κουκούλι.
Εκπρόσωποι 20 εταιρειών τεχνολογίας, περισσότεροι από 170 φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος ΗΜΜΥ ΠΑ.ΠΕΛ. – όπως και φοιτητές άλλων τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του ΠΑ.ΠΕΛ. και τμημάτων τεχνολογίας υπολογιστών και πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών – 20 ομιλητές και μέλη ΔΕΠ-ΕΤΕΠ του Τμήματος, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία σκοπό είχε τη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά εργασίας.
Μπροσούρα παρουσίασης εταιρειών – εκθετών


Το πρόγραμμα περιλάμβανε παράλληλες δράσεις, όπως:


την πραγματοποίηση ομιλιών – παρουσιάσεων από εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων που προάγουν την τεχνολογία, καινοτομία και επιχειρηματικότητα, φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος που μοιράστηκαν συμβουλές και εμπειρίες από την πρακτική άσκηση και εργασία


επισκέψεις γνωριμίας στα εταιρικά booths και συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών σχετικά με προοπτικές απασχόλησης και με αξιολόγηση βιογραφικών μία σύντομη παράσταση – κωμική προσομοίωση επαγγελματικών συνεντεύξεων από τον κωμικό κ. Μάκη Παπασημακόπουλο


Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των ομιλιών άνοιξε με το καλωσόρισμα και την απεύθυνση χαιρετισμού από τον Πρύτανη του ΠΑ.ΠΕΛ., καθηγητή κ. Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών, Καθηγητή κ. Λάμπρο Μπισδούνη και τον Πρόεδρο του Τμήματος ΗΜΜΥ, κ. Παρασκευά Κίτσο.

Το πρώτο session περιλάμβανε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συμβουλές για τη σύνταξη βιογραφικού και την προετοιμασία για επαγγελματική συνέντευξη από τις εταιρείες Deloitte και PwC αντίστοιχα και συγκεκριμένα από τις συμβούλους της Deloitte, κ.κ. Πιερρίνα Μοναστηριώτη και Κωνσταντίνα Γιοβάνη, και τη συνεργάτιδα προσέλκυσης ταλέντων τεχνολογίας της PwC, κ. Διονυσία Λάζαρη.

Ακολούθησε ένα session σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική πρακτικής και τις ευκαιρίες νεολαίας στο εξωτερικό από την εκπρόσωπο της InterMediaKT κ. Αντέσα Ζαντίγια και οι εθελόντριες του οργανισμού, κ.κ. Daria Kareva και Ines Castro Herrero, καθώς επίσης και μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων και των ευκαιριών που διαφαίνονται από τη συμμετοχή στο Φοιτητικό Παράρτημα IEEE του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τον πρόεδρο του Παραρτήματος – φοιτητή, κ. Λάμπρο Καντζούρα.

Ενώ οι συναντήσεις στα εταιρικά booths πραγματοποιούνταν με συνεχή ροή ανακινώντας γόνιμες συζητήσεις και διασυνδέσεις με εταιρείες όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά ακόμα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Χαλκίδα, τη σκυτάλη στο Μεγάλο Αμφιθέατρο έλαβε ο καθηγητής του Τμήματος κ. Μιχάλης Παρασκευάς για τον συντονισμό μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας συζήτησης με τα μέλη του Βιομηχανικού Συμβουλίου κ.κ. Καθηγητή Σταύρο Κουμπιά, Στέλιο Κουτρουμπίνα, Δημήτρη Νταλαπέρα, Ιωάννη Παπανίκο και Άρη Λάλο, οι οποίοι έδωσαν καίριες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα με σκοπό την αποκωδικοποίηση των τάσεων και ευκαιριών για μια καριέρα ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Ελένη Τσιπά και Στέλλα Τσαμπούκου, εκπροσωπώντας τις εταιρείες Oracle και Renesas Electronics αντίστοιχα, καθώς και ο κ. Μιχάλης Παρασκευάς με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», παρουσίασαν ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις θέσεις και τις δεξιότητες του μέλλοντος, την απασχολησιμότητα των μηχανικών υπολογιστών, τη σημασία της πρακτικής άσκησης και τα εφόδια που χρειάζονται για το ξεκίνημα μιας καριέρας μηχανικού.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις δύο φορέων που προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, την κατεύθυνση της επιχειρηματικότητας. Ο λόγος για την HETiA – Hellenic Emerging Technologies Industry Association, η οποία παρουσιάσθηκε από τον κ. Δημήτρη Παπαηλιού, μέλος της και business director της εταιρείας Yodiwo, και για το JOIST Πάρκο Καινοτομίας, για το οποίο μίλησε η κ. Δανάη Σταύρου, EU projects & proposals manager.

Λίγο μετά τις 16:00 ήρθε η ώρα για την εμφάνιση επί σκηνής του κωμικού Μάκη Παπασημακόπουλου, ο οποίος, με τη βοήθεια εθελοντών φοιτητών που πήραν τη θέση υποψήφιων για εργασία, προσέφερε γέλιο στους συμμετέχοντες υποδυόμενος τον «ιδιόμορφο» εργοδότη, ενώ έδωσε τις δικές του συμβουλές καριέρας μέσα από χιουμοριστικά προσωπικά παραδείγματα (το βίντεο από την παρουσία του Μάκη Παπασημακόπουλου στη σκηνή του Μεγάλου Αμφιθεάτρου θα αναρτηθεί στο κανάλι του Τμήματος στο YouTube).

Το πρόγραμμα των ομιλιών έκλεισε με ένα πάνελ φοιτητών που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε μεγάλες εταιρείες (PwC και Netcompany – Intrasoft) και ενός αποφοίτου του πρώην τμήματος που εργάζεται ως software developer σε πατρινή εταιρεία με διεθνείς συνεργασίες, την Meazon SA. Υπό το συντονισμό του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος, κ. Χρήστου Τσέλιου, οι κ.κ. Χριστιάνα Αλεξίου, Δημήτρης Κονταργύρης και Γιώργος Μούτσιος, μοιράστηκαν χρήσιμες συμβουλές από τη δική τους εμπειρία και πορεία από τη φοιτητική ζωή στον εργασιακό χώρο.

Συνολικά στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 250 άτομα, μετατρέποντας το χώρο εντός και εκτός του Μεγάλου Αμφιθεάτρου σε ένα σημείο ανταλλαγής στοχευμένων γνώσεων, εμπειριών, συμβουλών, υπό το πρίσμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και των συνεργασιών.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα