Ο Θανάσης Παρπαρούσης, ο γνωστός σ’ όλη την Αχαϊα κι όχι μόνο, Οινοποιός, έφυγε τη Δευτέρα, από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και σύσσωμο τον κόσμο του ελληνικού κρασιού.
Ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ελληνικής οινικής αναγέννησης, αφού σπούδασε στη Ντιζόν οινολογία επέστρεψε στην αγαπημένη του Αχαΐα και από τη δεκαετία του 1970 αφιερώθηκε στην παραγωγή ξεχωριστών κρασιών στο οικογενειακό κτήμα στα Μποζαϊτικα.
Σπουδαγμένος στην Γαλλία, οινολόγος από τους πρώτους, υπήρξε σηματωρός της νέας εποχής του ελληνικού κρασιού. Στηρίχτηκε και στήριξε μια άγνωστη ποικιλία, τον Σιδερίτη, τον μεταμόρφωσε σε εκπληκτικό φρέσκο λευκό κρασί, σε παιχνιδιάρικο ροζέ, σε απόσταγμα πρωτοκλασάτο. Έβαλε τη Μαυροδάφνη στην ξηρή τροχιά της και το Αγιωργίτικο σε κλασικές και επιλεγμένες εκδοχές.