Τα φώτα της ράμπας έσβησαν οριστικά και αμετάκλητα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και στον 3ο όμιλο ο Παναιγιάλειος βρέθηκε να τερματίζει τελικά στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την Αιγιώτικη ομάδα να έχει πάντως τις δυνατότητες σύμφωνα με αυτά που παρουσίασε στον Α΄ γύρο και ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μισό.
Πάντως σε μία πολύ δύσκολη από πάσης απόψεως χρονιά, άπαντες στο Αιγιώτικο στρατόπεδο από τους διοικούντες, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, μέχρι και αυτούς που είχαν την παραμικρή σχέση τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Έπεσε λοιπόν η αυλαία και του φετινού μαραθωνίου των 34 αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής με τον Παναργειακό ύστερα από έναν εκρηκτικό Β΄ γύρο (15 νίκες!!! 2 ισοπαλίες) να αξιοποιεί το μοναδικό εισιτήριο ανόδου και σαν αριστούχος μαθητής φυσικά να πάρει προαγωγή για την ανώτερη κατηγορία.
Αντιθέτως η Κόρινθος που έμεινε ανεξεταστέα και στα κρύα του λουτρού θα προσπαθήσει σαφώς για το καλύτερο την επόμενη χρονιά, ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η δική της.
Μία από τα ίδια σχεδόν και για την Ρόδο με την ομάδα του σμαραγδένιου νησιού που πολλοί περίμεναν να κάνει ένα εντυπωσιακό φίνις, αντιθέτως διάψευσε τους πάντες και κλάταρε πολλά – πολλά μέτρα πριν το φίνις.
Η Θύελλα Ραφήνας, η Ελλάς Σύρου και ο Αστέρας Βάρης αποτέλεσαν ασφαλώς τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, όχι μόνο για τις θέσεις τις οποίες κατέλαβαν, όσο και για την εν γένει αγωνιστική τους συμπεριφορά.
Μαρκό και Ιάλυσος Ρόδου με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έμειναν μακριά από τις προνομιούχες θέσεις, αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, οπότε μάλλον διεκδικούν τον τίτλο των μικρομεσσαίων.
Η Α.Ε. Μυκόνου τη σκαπουλάρισε στο παρά πέντε αφού λαχτάρησε για τα καλά ολόκληρη τη χρονιά, συνεπώς τέλος καλό, όλα καλά.
Η Α.Ε.Ρ. Αφάντου που ακροβατούσε εξ’ αρχής πάνω σε τεντωμένο σχοινί, θα παίξει την κατηγορία στην ρώσικη ρουλέτα του μπαράζ με αντίπαλο την Προοδευτική, αν τελικά ισχύσει η αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Και τέλος ΠΑΟ Βάρδας, Α.Ο. Πυλίου Κώ, Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων, Εράνη Φιλιατρών, Α.Ε. Ερμιονίδας και Α.Ε. Μεσολογγίου, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έτσι επιστρέφουν άρον-άρον στα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεών τους.
Πιο παραγωγική επίθεση αυτή της Ελλάδας Σύρου με ενεργητικό 66 τερμάτων (1,94) μ.ο. και πιο δύστοκη αυτή της ουραγού Α.Ε. Μεσολογγίου με ενεργητικό μόλις 16 τερμάτων (0,47) μ.ο.
Καλύτερη άμυνα αυτή του πρωταθλητή Παναργειακού με παθητικό μόλις 13 τερμάτων (0,38) μ.ο. και πιο ευάλωτη της Α.Ε. Μεσολογγίου με παθητικό 99 τερμάτων (2,91) μ.ο.
Δεν υπήρξε καμία ομάδα στον Γ΄ Όμιλο που να κράτησε απόρθητη την έδρα της.
Ο Παναργειακός και η Κόρινθος ήταν οι ομάδες με την μεγαλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή (40).
Ο πρωταθλητής Παναργειακός ήταν η ομάδα με την μεγαλύτερη εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή (36).
Εράνη Φιλιατρών, Α.Ε.Ρ. Αφάντου (11) και Ρόδος (10), αναδείχθηκαν ομάδες των ισοπαλιών, ενώ η Α.Ε.Ρ. Αφάντου πέτυχε ένα ασυνήθιστο τριπλ νταμπλ φίγκιουρ για να δανειστούμε και τον όρο του μπάσκετ, με 13 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες.
Ρεκόρ τερμάτων (8) στην αναμέτρηση Βύζας Μεγάρων – Πανελευσινιακός 4-4 και ακολούθησαν με (7) οι αναμετρήσεις Εράνη Φιλιατρών – Παναιγιάλειος 3-4 και Πανελευσινιακός – Ελλάδα Σύρου 2-5, ενώ η λευκή ισοπαλία εμφανίστηκε σε 19 παιχνίδια.
Γενικά στο φετινό πρωτάθλημα σημειώθηκαν 770 τέρματα, δηλαδή 22,6 ανά αγωνιστική ή 2,52 ανά παιχνίδι.
Βασίλης Δαβαρίας