19.6 C
Aigio
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

“ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ” | Το τελευταίο βιβλίο του Αμβρόσιου που διανέμεται δωρεάν…

Το τελευταίο του βιβλίο παρουσίασε ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. Βιβλίο που μάλιστα θα διανέμεται δωρεάν σε όποιον επιθυμεί να το αποκτήσει. Όπου αποτυπώνονται αφ’ ενός η ιστορία και τα παιδικά χρόνια του Αμβροσίου, αφ’ ετέρου οι σκέψεις του για τα κακώς κείμενα του σύγχρονου κόσμου. Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου είναι «Κραυγή Απογνώσεως».

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Σεβασμιότατος, απ’ όταν παραιτήθηκε από Μητροπολίτης, δεν μπόρεσε να σταματήσει να γράφει κείμενα βλέποντας τα γεγονότα γύρω του. «Έγραφα κείμενα με τίτλο ‘Κραυγή Αγωνίας’ και τα έστελνα με email», είπε και πρόσθεσε: «Όμως όταν βλέπω ότι η Ελλάδα καταστρέφεται, η Εκκλησία πρόδωσε την Αποστολή της, η Κραυγή Αγωνίας έγινε Κραυγή Απογνώσεως».

«Είπα αυτά τα κείμενα να μη χαθούν. Έτσι προχώρησα στη δημοσίευση τους, με αυτό το βιβλίο το οποίο θα διανέμεται δωρεάν από το βιβλιοπωλείο», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Εδώ μέσα θα δείτε τη σημερινή κοινωνία και τα χάλια μας. Και όλο θα γίνεται χειρότερα. Και στο εξώφυλλο έχω τη φωτογραφία που που είμαι γονατιστός και παρακαλώ την Παναγία αφήνοντας την αγωνία της ψυχής μου για όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία που αλλάζει και στην Ελλάδα μας που αλλάζει».

Ο Σεβασμιότατος εξήγησε: «Δεν είμαι ευτυχής για όσα συμβαίνουν. Ο πατέρας να ασχημονεί στο 12χρονο κοριτσάκι και τόσα άλλα… Και παλιά γινόντουσαν αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Διότι υπήρχε ο φόβος του Θεού που τα συγκρατούσε».

Έδωσε και το παράδειγμα του πώς ζούσε η παλαιότερη γενιά από την προσωπική του εμπειρία. «Με αξίωσε ο Θεός να είμαι σε μια αλλιώτικη γενιά. Τότε που οι γονείς μας, μας έπαιρναν απ’ το χέρι και μας πήγαιναν στην Εκκλησία. Μεγάλωσα στην Πάτρα, στον Ναό του Παντοκράτορος. Τα σκαλοπάτια του Ναού ήταν πάντα γεμάτα από παιδάκια και όποιος πείραζε τον διπλανό σου φώναζες τον νεωκόρο κι εκείνος ερχόταν να διώξει τον ενοχλητικό και ειδοποιούσε αμέσως τους γονείς. Πηγαίναμε κατηχητικό στην Παντάνασσα και ήμασταν 300 μαθητές! Κανείς δεν μας υποχρέωνε να πάμε. Αλλά πηγαίναμε γιατί ζούσαμε με τον Εκκλησιασμό. Τώρα δυστυχώς χάθηκε η επαφή με τον Θεό», είπε. Και εκμυστηρεύτηκε ότι ο ίδιος διάβαζε για τα διαγωνίσματα, «πάντα στον Ναό επειδή είχε ησυχία».

«Έχουμε πάρει στραβά τον δρόμο πλέον. Και εδώ στο βιβλίο τα γράφω όλα. Γράφω και για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την… γάτα στο γραφείο. Μα είναι δυνατόν;», αναρωτήθηκε.

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα