Δέκα με δώδεκα ευρώ την ώρα χρέωναν την «ταρίφα» οι αστυνομικοί που παρείχαν παράνομα υπηρεσίες φύλαξης σε VIP βίλες στη Μύκονο. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ, τους παρακολουθούσαν για τουλάχιστον τρεις μήνες, και όπως προέκυψε, είχαν συγκεκριμένους ρόλους και καθορισμένες βάρδιες, ενώ δεν δίσταζαν ακόμη και εν ώρα υπηρεσίας να φυλάνε τα υπερπολυτελή σπίτια επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Από την επιχείρηση των «Αδιάφθορων» στο νησί των ανέμων, την αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού, την αξιολόγηση και σταχυολόγηση των συνομιλιών των κατηγορουμένων (άρση απορρήτου των επικοινωνιών) και τη φυσική παρακολούθηση, συνελήφθησαν ένας υπαρχιφύλακας 32 ετών, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πως στο «κόλπο» ήταν ακόμη δύο δόκιμοι, οι οποίοι μόλις είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους στην αστυνομία, ηλικίας 20 και 24 ετών, και οι τρεις υπηρετούντες στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου.
Παράλληλα, συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είναι τρεις αρχιφύλακες, ηλικίας 34, 35 και 38 ετών.
Σημειώνεται πως από τη μέχρι τώρα προανάκριση, δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας των ατόμων που ανέθεσαν στους ανωτέρω αστυνομικούς-σεκιούριτι τις εν λόγω παράνομες φυλάξεις με «μαύρο» μεροκάματο, γεγονός το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ.
Μέχρι στιγμής, έχει προκύψει πως εν ώρα υπηρεσίας, οι αστυνομικοί φυλούσαν την βίλα ενός πασίγνωστου Γερμανού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο νησί των ανέμων.
Από την «ταρίφα»… στην σύλληψη
Οι επίορκοι αστυνομικοί πιάστηκαν στα πράσα όταν οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έπεσαν πάνω τους ψάχνοντας μία άλλη υπόθεση. Από την έρευνά τους, προκύπτει αναλυτικά, ποιοι ήταν οι ρόλοι τους, για ποιους επιχειρηματίες «δούλευαν» αλλά και πόσα χρήματα έπαιρναν.
Ειδικότερα, «το βράδυ της 12ης και 13ης Αυγούστου, ο υπαρχιφύλακας μαζί με τους δύο δόκιμους αστυφύλακες κατελήφθησαν από ενεδρεύοντες αστυνομικούς της υπηρεσίας μας, να εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης σε εναλλασσόμενες βάρδιες σε οικία-βίλα στην περιοχή Πλατύς Γιαλός Μυκόνου ιδιοκτησίας Γερμανού πολίτη. Από την ανάλυση των συνομιλιών των ανωτέρω, καθώς και την εξέταση τους από την υπηρεσία μας, προέκυψε ότι ο αρχιφύλακας (σ.σ. ο 38χρονος) και ο υπαρχιφύλακας (σ.σ. ο 32χρονος) βρίσκονταν σε καθημερινή επικοινωνία για τον προγραμματισμό των ωρών απασχόλησης -βάρδιας- στην προαναφερόμενη βίλα κατευθύνοντας τους συγκατηγορούμενους τους αρχιφύλακα (σ.σ. ο 34χρονος) και τους δύο δόκιμους αστυφύλακες, σε εκ περιτροπής κάλυψη του ωραρίου από 22:00 έως 05:00 του συγκεκριμένου οικήματος, ενώ οι ίδιοι προέβαιναν και στην πληρωμή των δοκιμών αστυφυλάκων, καταβάλλοντας τους από 10 έως 12 ευρώ την ώρα. Όσον αφορά στον αρχιφύλακα (σ.σ ο 38χρονος), όπως προέκυψε πραγματοποιούσε φύλαξη σε έτερη οικία-βίλα που δεν προσδιορίστηκε επακριβώς κατά την προανάκριση, ενώ έλαβε κλήση από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για ενεργοποίηση συναγερμού οικίας ιδιοκτησίας επιχειρηματία έχοντας προφανώς την επιτήρηση τουλάχιστον αυτής. Ανάλογη ειδοποίηση είχε και υπαρχιφύλακας (σ.σ ο 32χρονος) για έτερη οικία ιδιοκτησίας Έλληνα επιχειρηματία, από ιδιωτική εταιρεία συστημάτων ασφαλείας».
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του υπαρχιφύλακα (σ.σ του 32χρονου) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και 50 δισκία που περιέχουν την δραστική ουσία Clenbuterol, η οποία εμπίπτει στον πίνακα των απαγορευμένων ουσιών του έτους 2023. Επίσης σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 34χρονο αρχιφύλακα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ».