23 C
Aigio
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
spot_img

Νίκος Νικολόπουλος : «Να αγοράσει ο Δήμος Πατρέων κατοικίες για λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν από Τραπεζίτες και Αρπακτικά fund»

Με αφορμή της δημόσιας πρότασης του εκπροσώπου της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, για αγορά ή ανέγερση κατοικιών από τον Δήμο και την παραχώρησή τους σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση-πρόταση στον Δήμαρχο.

Ελπίζω η Δημοτική Αρχή ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ, να υιοθετήσει πλήρως την τεκμηριωμένη πρόταση του κ. Θεόδωρου Κανελλόπουλου, στηρίζοντας ουσιαστικά τις στεγαστικές ανάγκες των Λαϊκών Οικογενειών.

Πολύ περισσότερο να μπει ουσιαστικά φραγμός ο Δήμος Πατρέων, στους Τραπεζίτες και τα Οικονομικά fund που θέλουν να πετάξουν στο δρόμο μέσω των πλειστηριασμό τις Λαϊκές Οικογένειες.  

Όχι μόνο με διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και καταδίκες με ψηφίσματα, αλλά ουσιαστικά.

Με την αγορά των κατοικιών από το Δήμο και την παραχώρησή τους στις οικογένειες.

Με ανέγερση νέων κατοικιών και την παραχώρησή τους στα Νέα Ζευγάρια, στις πολυμελείς και αδύναμες οικογένειες του Δήμου Πατρέων.

Άλλωστε εάν ο Δήμος είχε εφαρμόσει μέχρι σήμερα αυτή την πολιτική, εκτός της επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος της οικογένειας με την έξωση από του Ψάχου, θα είχε δώσει και κίνητρο π.χ. σε Αναισθησιολόγους να καταθέσουν τα χαρτιά τους και να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για να καλύψουν τις ανάγκες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Κύριε Δήμαρχε,

Σε αρθρογραφία στις 20/7/2022 του κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και εκπροσώπου στον Οργανισμό από την «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», γίνεται αναφορά στη δυνατότητα από τους Δήμους, για αγορά κατοικιών και την παραχώρησή τους σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.   

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», πιστεύουμε ότι η παραπάνω πρόταση θα πρέπει να είχε υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή, καθώς τόσο το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά πρωτίστως και οι οικονομικοί πόροι μέσω του Τ.Α.Π. που κάθε χρόνο εισπράττει ο Δήμος Πατρέων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, καθώς επίσης και με το δράμα που αντιμετωπίζει η γνώστη στην Δημοτική Αρχή Πολύτεκνη – Μονογονεϊκή οικογένεια στου Ψάχου, όπου έχασε σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα,  το μοναδικό της ακίνητο και Α’ κατοικία, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», σας καλώ όπως προχωρήσετε στα κάτωθι:

1.       Να τεθεί προς συζήτηση το παραπάνω θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για Αγορά από τον Δήμο του Ακινήτου, που σήμερα βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Τράπεζας ή έχει μεταβιβαστεί στον οποιοδήποτε Φορέα, ώστε να παραχωρηθεί στην οικογένεια έναντι ενοικίου.

2.       Να αποφασίσουμε ανάλογη στήριξη των αδύναμων οικογενειών του Δήμου, που κινδυνεύει η Α’ κατοικία τους σε πλειστηριασμό, με Νομική Συνδρομή ή αγορά της οικίας τους από τον Δήμο.

Ελπίζω να κάνετε αποδεκτή την παραπάνω πρόταση της Δημοτικής μας Παράταξης, για να στηρίξουμε την λαϊκή οικογένεια από τα νύχια των Τραπεζών.         

Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα που στάθηκε αφορμή για την παρέμβαση Νικολόπουλου ήταν αυτό που προκάλεσε την ενασχόληση του συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρου Κανελλόπουλου και αφορά στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα της μητέρας τριών παιδιών (εκ των οποίων, ενός ΑμεΑ), Μαρίας Α. από την Πάτρα, η οποία χάνει οριστικά το σπίτι της από την Τράπεζα, στις 27 Ιουλίου 2022!

Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θ. Κανελλόπουλος

Την υπόθεση είχε φέρει εκ νέου στο «φως» προσφάτως η «Πολιτεία», με αφορμή την τελευταία ειδοποίηση που έκανε η Τράπεζα προς την 53χρονη πατρινή, γνωστοποιώντας της ότι θα πρέπει μαζί με τα παιδιά της να εγκαταλείψει το σπίτι της, στην περιοχή του Ψάχου. Και όλα αυτά, μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από Δικηγορικό Σύλλογο, Δήμο Πατρέων, ακόμα και Υπουργούς, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στέγασης.

Τελικά η σκέψη του ΚΟΔΗΠ του Δήμου Πατρέων, ήταν να δοθεί στην κα Μαρία Α. η δυνατότητα διαμονής της στην… Δομή Αστέγων του Δήμου!

Αλλά ο πρόεδρος της Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών Αιγίου Μέλος του Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗΟ, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, διαφώνησε και απάντησε με επιστολή που έστειλε στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη και στον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρο Τουλγαρίδη, προτείνοντας την προσωρινή παραχώρηση απ’ τον Δήμο τμήματος κτιρίου επί της Μαιζώνος και Γκότση, όπου στεγαζόταν η «Φωλιά του Παιδιού».

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα