Στις 31 Ιουλίου λήγει η προθεσμία εγγραφής στη λίστα των προσωπικών γιατρών και το ενδιαφέρον από την αρχή παραμένει περιορισμένο, κάτι που πλέον δεν πρόκειται να αλλάξει. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά την Πάτρα τα μέλη του ιατρικού συλλόγου που δήλωσαν ενδιαφέρον είναι μόλις 11.
Το χαμηλό ενδιαφέρον και για αυτό το μέτρο του προσωπικού ιατρού έρχεται για να δώσει μία συνέχεια στο επίσης μικρό ενδιαφέρον που υπήρξε και για την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Εκεί οι γιατροί που δήλωσαν ενδιαφέρον ήταν μόλις 18. Με βάση τον πληθυσμό που έχει η Αχαΐα και η Πάτρα ο αριθμός των ιατρών που θα έπρεπε να είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και να συμπληρώσουν τη λίστα των προσωπικών γιατρών, θα έφτανε τους 110.
Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον στόχο του υπουργείου και την πράξη. Σύμφωνα με τον ιατρικό κόσμο το ελάχιστο ενδιαφέρον που υπήρξε για τον οικογενειακό γιατρό έχει να κάνει με τους όρους της σύμβασης.
Η σύμβαση αυτή έχει κυρίως υποχρεώσεις παρά δικαιώματα και ουσιαστικά δεν δίνονται κίνητρα σε έναν ιδιώτη γιατρό που διατηρεί ένα ιατρείο για να συμμετάσχει στη λίστα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση που θα πρέπει να υπογράψει ένας ιδιώτης γιατρός που μπαίνει στη λίστα των οικογενειακών, το ιατρείο του τίθεται στην διάθεση του κράτους και των κέντρων υγείας.
Ο γιατρός θα πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμος για τον πολίτη, καθώς δεν υπάρχει ωράριο με βάση την σύμβαση. Επίσης αν προκύψει εντέλλεσθε ή αποστολή είναι υποχρεωμένος να ανταποκριθεί, κάτι που ουσιαστικά θα σημάνει την διάλυση του ιατρείου του.