Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι του Ρογανοκάμπου και της Εγλυκάδος αλλά αυτή τη φορά αγανάκτησαν περισσότερο, αφού πληροφορήθηκαν πως μέχρι και η υγεία τους μπορεί να κινδυνεύσει, όχι μόνο από τα αιωρούμενα σωματίδια αλλά και το νερό.
Αιτία των έντονων διαμαρτυριών, η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε (για μία ακόμη φορά) στον καταυλισμό των ρομά. Γύρω στις 8 το βράδυ άρχισαν να καίνε παλιά ελαστικά με αποτέλεσμα σύννεφο μαύρου καπνού να υψωθεί, ενώ παράλληλα να υπάρξει κατιαγισμός αιωρούμενων σωματιδίων τα οποία ο άνεμος «έσπρωχνε» προς το διυλιστήριο νερού της ΔΕΥΑΠ που λειτουργεί λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω.
Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο οχήματα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας. Και αυτό γιατί σε πολλές περιπτώσεις όταν γίνεται κατάσβεση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού, ρομά πετούν πέτρες προς τους Πυροσβέστες. Η φωτιά έσβησε μισή ώρα αργότερα, όμως οι κάτοικοι… ανησυχούν και όχι αδικαιολογητα. Όπως εξήγησε στην «Πελοπόννησο» ο καθηγητής Υγιεινής Απόστολος Βανταράκης, το διυληστήριο νερού που λειτουργεί η ΔΕΥΑΠ χρειάζεται προστασία.
«Η περιοχή είναι επιβαρυμένη. Εγώ δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η ΔΕΥΑΠ το διυλιστήριο, οφείλω όμως να επισημάνω ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Δεν είναι μόνο τα αιωρούμενα σωματίδια από τα καμένα ελαστικά, αλλά και τα σκουπίδια της περιοχής. Ο καταυλισμός πολλές φορές μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο.
Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες»! Ο κ. Βανταράκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για ένα ακόμη ζήτημα! Αυτός της επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας με σωματίδια τα οποία αναπνέουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. «Θεωρώ απαραίτητο πως θα πρέπει εκεί να γίνονται συχνά μετρήσεις του αέρα.
Οι φωτιές στον Ριγανόκαμπο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την ποιότητα του αέρα» κατέληξε ο κ. Βανταράκης. Κάτοικοι έχουν ζητήσει ακόμη και την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Όχι μόνο για την αυξημένη εγκληματικότητα που παρατηρείται αλλά και για ζητήματα που αφορούν στην υγεία τους.