15.7 C
Aigio
Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2025
spot_img

Συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών στην επερχόμενη απεργία στις 9 Απριλίου

Κοινή δράση αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με αφορμή την επερχόμενη απεργία στις 9 Απριλίου 2025, στην οποία θα συμμετέχουν με στόχο να αναδείξουν, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, ανακοίνωσαν την από κοινού συμμετοχή τους στην απεργία της 9ης Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη.

«Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας, για ένα σχολείο που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των μαθητών», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Σπύρος Μαρίνης.

Κυρίαρχα αιτήματα των ομοσπονδιών είναι η εργασιακή και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, παύση των πειθαρχικών και των διώξεων κατά εκπαιδευτικών, αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών έκαναν γνωστό το αίτημα τους να συναντηθούν με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και παράλληλα, καταδίκασαν τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, κατά την κινητοποίηση του περασμένου Σαββάτου (29 Μαρτίου), όπου έγινε «άνευ λόγου επίθεση σε ειρηνικούς διαδηλωτές και εκπροσώπους των ομοσπονδιών».

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών αναφέρθηκαν κατά της λειτουργίας των Ωνασείων Σχολείων, τονίζοντας ότι θα αφορούν «λίγους και εκλεκτούς». «Με αυτόν τον τρόπο διαλύεται το σχολείο της γειτονιάς», σχολίασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Ο κ. Τσούχλος, επίσης, σημείωσε αναφορικά με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ότι οι ανάγκες για αναπληρωτές δε μειώνονται και ότι θα πρέπει «όσο το δυνατόν να αυξηθούν οι μόνιμοι διορισμοί». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η γραφειοκρατεία στα σχολεία είναι πολύ αυξημένη, επιβαρύνοντας το έργο των εκπαιδευτικών στα υποστελεχωμένα σχολεία,

Από την πλευρά της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ο πρόεδρος, Ιωάννης Φασουλάκης, τάχθηκε υπέρ της από κοινού διαμόρφωσης με το υπουργείο Παιδείας ενός καλύτερου πλαισίου λειτουργίας των ειδικών σχολείων. Υπογράμμισε ότι μεγάλο ποσοστό των σχολείων αυτών στεγάζονται σε ακατάλληλα και προκάτ κτήρια, χωρίς κατάλληλες υποδομές ή αίθουσες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των μαθητών. Σημείωσε ότι η έλλειψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού στα σχολεία αυτά δυσκολεύει το εκπαιδευτικό έργο καθώς οι μαθητές «χάνουν πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο για να εξοικειωθούν με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό» και υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης της πρώιμης παρέμβασης.

Από την πλευρά της ΟΙΕΛΕ, ο πρόεδρος Γιώργος Χριστόπουλος, ζήτησε να επανέλθουν στα πειθαρχικά συμβούλια οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ενώ ζήτησε να αλλάξει ο νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση (ν. 4713/2020), καθώς, όπως ανέφερε, είναι μεγάλος ο αριθμός των απολύσεων εκπαιδευτικών από τότε που εφαρμόστηκε ο νέος νόμος (περίπου 3.000 μέσα σε 4 χρόνια). Χαρακτήρισε «κρίσιμο» το ζήτημα της «επέλασης» των funds στην ιδιωτική εκπαίδευση και σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της «αριστείας ταξικής καταγωγής και όχι του μόχθου και του ταλέντου».

iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Δείτε ακόμα