Στις 19 Οκτωβρίου 2022 ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση SIAL PARIS 2022, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ και τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας & Ηλείας συμμετείχε στην έκθεση μαζί με 9 αχαϊκές εταιρείες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία άλλες να προβάλουν τα προϊόντα τους για πρώτη φορά σε μία διεθνή έκθεση αυτού του βεληνεκούς και κάποιες άλλες να συνεχίζουν την άοκνη προσπάθειά τους για ανάπτυξη και εξωστρέφεια με τη βοήθεια κι υποστήριξη του Επιμελητηρίου αλλά και της ΠΔΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας συστηματικά συμμετέχει και στηρίζει οικονομικά τις επιχειρήσεις στις διεθνείς εκθέσεις για περισσότερα από 17 χρόνια!
Στην έκθεση οι παρακάτω αχαϊκές εταιρείες πρόβαλαν τα προϊόντα τους στο Hall 1 στο οποίο υπάρχουν οι εθνικές συμμετοχές και οι συμμετοχές των περιφερειών καθώς και στο Hall 2, στο τμήμα grocery.
- ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΑ (ελιές, λάδι)
- CAVINO-ΚΑΒΙΝΟ & ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ (κρασιά)
- ΝΑΝΟΖΥΘΠΟΟΙΙΑ ΚΥΚΑΩ (μπύρες)
- ΕΥΛΟΓΙΑ-EVLOGIA (μαρμελάδες, αλείμματα)
- FUNDELINA –ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (πραλίνες)
- ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ (σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα)
- ΜΕΛΙΣΜΑΤΑ (μέλι)
- ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ (λουκούμια, ζαχαρώδη)
- ΤΡΙΨΑΣ (ελιές)
Η Διεθνής Έκθεση SIAL με πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο εκ των οποίων το 70 % επισκέπτεται την έκθεση προς ανεύρεση νέων προϊόντων και προμηθευτών.
- Σύνολο εκθετών: 7.200 εκθέτες από 120 χώρες, 87% εξ αυτών ήταν διεθνείς συμμετοχές
- Σύνολο εμπορικών επισκεπτών: 310.000 από 200 χώρες από τους οποίους το 65 % ήταν διεθνείς επισκέπτες εκτός Γαλλίας.
- 2.355 υποψήφιοι για το βραβείο καινοτομίας “Sial Innovation Awards”
- 10 εκθεσιακοί κλάδοι
Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήδη συνδιαμορφώνει το πρόγραμμα για τις εκθέσεις στις οποίες θα υπάρχει συμμετοχή το 2023